Kako igrati čovječe ne ljuti se

covjece-ne-ljuti-se-158

Pravi čovječe ne ljuti se

Čovječe, ne ljuti se je društvena igra za najmanje dva igrača, dok najveći broj igrača ovisi o ploči na kojoj se igra. Sastoji se od nekoliko (najčešće 4 ili 6) grupa čunića različitih boja, po četiri čunića u svakoj grupi.

Uključivanje pojedinog čunića uvjetuje kocka označena s točkama (do šest točaka).

Kocku bacaju igrači po redu dok se jednom od njih ne okrene šestica. Kad je čunić uključen, “hoda” po označenim poljima na ploči. Broj koraka opet uvjetuje broj koji se okrene na kockici ispuštenoj iz ruke korisnika odabranog čunića! “Šestica” na kocki dozvoljava igraču još jedno bacanje ili izlazaj jo jednog čunjića na početni položaj.

Polja kruže po unutarnjem krugu ploče i završavaju na poljima označenih bojama čunića, što znači da je cilj smjestiti čuniće u ta polja kad prijeđu put po ploči.

 

Computer verzije

Covjece-ne-ljuti-se

Flash ludo

Flash varijanta popularne igre na ploči za djecu. Cilj je svoje 4 figure provesti pločom. U tome će vam pomoći ili odmoći kocka, a poseban užitak je kad vas tik pred ciljem pojede protivnik.

Ali nemojte se vi naljutit kad vam on pojede figuricu taman isped kuće. Nevjerojatno! Svi znamo kako se igra i koja je poanta igrice. Razljutiti vaše protivnike, biti sebičan, a ponekad možda i veoma dobrostiv. Ali definitivno najbrži, najsretniji, najjači i najbolji! A čovječe, nemoj se ljutiti…